caarenderues

Una teràpia gènica pionera a espanya evita que una nena de 12 anys es quedi cega Destacado

  • Visto 5924 veces

Molt emocionats de compartir aquesta gran noticia!!

I és que una teràpia gènica utilitzada per primer copa a l’estat, ha permès que Noa, una nena de 12 anys que només conservava un 3% de la visió, pugui llegir textos i es mogui amb seguretat.

La nena tenia una distròfia hereditària de la retina que amenaçava de deixar-la totalment cega. Va néixer amb una visió molt reduïda i l'havia perdut progressivament. Abans de la teràpia només en conservava un 3%.

Jaume Català, l'oftalmòleg que ha tractat la Noa i membre de l’equip @oftalpilar, ha destacat la importància d'aquest avenç:

"Dona esperances i obre les portes perquè en el futur es puguin descobrir teràpies semblants per tractar altres distròfies de la retina en què estan implicats altres gens. S'han descrit més de 250 gens implicats en les distròfies."

El doctor Català ja va participar en un altre tractament pioner amb un virus modificat genèticament, que va evitar que un nen que ja havia perdut un ull a conseqüència d'un càncer de la retina perdés l'altre ull i quedés totalment cec.

Amb aquest tractament de la companyia @novartis_es, aplicat per membres de l’equip @sjdhospitalbarcelona s’ha frenat l’avenç de la malaltia i han millorat la seva visió de forma que ja no necessita llegir Braile i es pot moure amb seguretat.

A la foto, publicada a través de @324cat es pot veure una visita de control del doctor Català a la Noa.

 

Moltes felicitats a tots ells!!

 

Pots llegir la noticia completa al següent link:  https://www.ccma.cat/324/eviten-que-una-nena-de-12-anys-de-sabadell-quedi-cega-amb-una-terapia-genica-pionera/noticia/3101820/

#oftalomologiabarcelona #terapiagenica #oftalmologiapediàtrica #distrofiaretina

#retina #especialistesbarcelona #barcelona #oftalmologia

Log in